Descriere produs: Arabinol Arôme
Piața caută în mod constant vinuri proaspete și fructate, unde componenta aromatică este fundamentală. Pentru a obține vinuri cu astfel de caracteristici, se utilizează diverse tehnologii: antioxidanți pentru struguri și musturi, macerări la rece, fermentare la temperaturi scăzute, drojdii aromatice, tratarea depunerilor etc. Vinurile cu un profil aromatic intens, obținute prin tehnici de vinificație și maturare din ce în ce mai atente, își exprimă cea mai bună capacitate la finalul procesului de elevage.
Pentru a proteja aroma vinului, AEB a transferat oenologiei un proces deja consolidat în industria aromelor: utilizarea gumei arabice drept substrat de protecție a aromelor. Această caracteristică nu este specifică tuturor gumelor arabice care, într-o soluție hidroalcoolică, pierd această caracteristică.
Arabinol Arôme este un amestec de gume arabice, selectate și amestecate în mod adecvat pentru a stabiliza și proteja aromele specifice vinului. Caracteristicile lor fizico-chimice oferă o putere coloizată ridicată, o bună putere de înmuiere, capacitatea de a atenua senzațiile acide și, mai presus de toate, îl fac preparatul de referință pentru stabilizarea aromelor. Utilizarea în vinurile roșii a demonstrat că Arabinol Arôme are o mare dispoziție de a proteja fracțiunea de culoare cea mai instabilă, ceea ce îl face ideal și pentru tratarea vinurilor roșii tinere.
Compoziție
Soluție apoasă de gumă arabică (gumă de acacia) stabilizată cu bisulfit de potasiu.
Utilizare
Arabinol Arôme trebuie adăugat în vinuri deja perfect limpezite, înainte sau după ultima filtrare. După adăugarea Arabinol Arôme nu trebuie efectuată nicio limpezire.
Dozare Arabinol Arôme
De la 50 la 180 g/hL.
Depozitare
A se păstra într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui și de căldură.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!