Descriere produs: Arabinol
Guma arabică a fost introdusă în industria vinului pentru a ajuta la îmbunătățirea stabilității tartrice. Polizaharidele lungi conținute în acest produs acționează ca un protector coloidal și previn sau încetinesc reactivitatea diferitelor molecule. Când este adăugat în vinuri, Arabinol încetinește agregarea cristalelor de tartrați. De asemenea, diminuează percepția astringenței și a taninurilor amare și adaugă persistență.
Poate fi utilizat atât pentru vinurile albe, cât și pentru cele roșii, atunci când este nevoie de îmbunătățirea vâscozității. Deoarece Arabinol are una dintre cele mai mari molecule de polizaharide disponibile comercial, este excepțional de vâscos și “dulce”. Este foarte important să se efectueze teste de laborator comparativ cu alte produse pentru a calibra dozajul și aroma. Când este adăugat în vinurile spumante, Arabinol îmbunătățește finețea perlajului. În vinurile roșii și rose tinere, îmbunătățește stabilitatea culorii.
Compoziție
Soluție apoasă de gumă arabică (gumă de acacia) stabilizată cu bisulfit de potasiu (10 g/hL aduc aproximativ 0,4 mg/L SO2).
Utilizare
Tratați vinurile care sunt deja perfect limpezi și gata de consum, sau chiar înainte de filtrarea finală. Nu trebuie efectuată nicio clarificare după adăugarea Arabinolului.
Dozare Arabinol
20-140 mL/hL în funcție de caz și de intensitatea protecției dorite.
Depozitare
A se păstra într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui și de căldură.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!