Descriere produs: Bactiless
Bactiless™ este un biopolimer 100% natural, non-GMO și non-alergenic, de origine fungică din Aspergillus niger, care ajută la controlul populației de bacterii din vinuri. Formula Bactiless™ ajută la reducerea populației viabile de bacterii acetice și lactice, permițând eliminarea ușoară a acestora. Bactiless™ este eficient împotriva unui spectru larg de bacterii, dar nu afectează populația de drojdii. Poate ajuta la reducerea cantității de SO2 necesare pentru controlul populației de bacterii.
Aplicare și rezultate
Datorită acțiunii sale eficiente împotriva bacteriilor lactice și acetice, Bactiless™ poate fi utilizat pentru:
- Controlul fermentației malolactice (FML):
- Prevenirea FML în musturile și vinurile albe și roze.
- Întârzierea FML în vinurile roșii.
- Reducerea riscului de aciditate volatilă ridicată din cauza bacteriilor în cazul fermentației alcoolice blocate.
- Stabilizarea vinului după FML, pentru a reduce populația bacteriilor lactice.
Bactiless™ poate fi utilizat pentru a reduce drastic populația de bacterii lactice și acetice, oferind o alternativă la tratamentul cu lizozimă și/sau reducerea cantități de SO2. Bactiless™ ajută la protejarea vinurilor împotriva bacteriilor lactice și reduce producția lor de metaboliți, cum ar fi aminele biogene.
Bacterii acetice
Bactiless™ este, de asemenea, eficient împotriva bacteriilor acetice, ajutând la reducerea populației viabile și prevenirea inmultirii acestora.
Utilizarea Bactiless™ poate ajuta la controlul nivelurilor de aciditate volatilă.
Această aplicație poate ajuta la controlul nivelurilor de aciditate volatilă.
Controlul fermentației malolactice
În vinurile albe și roze, Bactiless™ poate ajuta la întârzierea sau inhibarea fermentației malolactice când aceasta nu este dorită.
În vinurile roșii, Bactiless™ poate fi utilizat pentru a întârzia fermentația malolactică după tratament urmat de pritoc.
Dozare și instrucțiuni de utilizare
- Doza medie recomandată este de la 20 g/hL până la 50 g/hL în cazul unei contaminării ridicate.
- Suspendați Bactiless™ în apă de 5 ori greutatea sa și omogenizați ușor prin amestecare. Apoi adăugați în must sau vin amestecând bine întregul volum al rezervorului.
- Efectul Bactiless™ este rapid în câteva ore după tratament. Timpul mediu de contact recomandat în vin este de 10 zile pentru sedimentare. Apoi pritociți vinul și separați-l de sediment.
Depozitare
A se păstra într-un mediu uscat sub 25°C.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!