Descriere produs: Bicarbonat de potasiu E501
Bicarbonatul de potasiu este un produs pentru reducerea acidității în vinuri.
Produsul se prezintă sub forma unui praf alb, cristalin și inodor, și a fost dezvoltat pentru a reduce aciditatea vinurilor, acestea devenind mai catifelate și mai plăcute după tratament.
Bicarbonatul de potasiu nu afectează proprietățile organoleptice ale vinurilor tratate. Ajută la corectarea gustului astringent al vinurilor cu o ușoară aciditate volatilă, dar în acest caz, este recomandată stabilizarea microbiologică a vinului și sulfitarea lui.
Bicarbonatul de potasiu se poate folosi la orice tip de vin.
Origine: UE.
Compoziție
- Bicarbonat de potasiu: 95%
- Tartrat neutru de potasiu: 5%
Utilizare
Produsul se dizolvă într-o cantitate mică de apă și se adaugă în vin în doze mici, treptat, amestecând continuu.
Dozare
50-135 g/hL (135 g/hL duce la o scădere a acidității totale cu 1g/L în acid tartric).
Depozitare
Într-un loc uscat și răcoros.
Nu sunt acceptate reclamațiile calitative în cazul stocării improprii a produsului.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!