Bio Yeast Cell Walls
Produsul Bio-Yeast-Cell-Walls dezvoltat de Lallemand contine pereti celulari puri de drojdii care optimizeaza activitatea levurilor selectionate, imbunatesc cinetica fermentatiei alcoolice si inactiveaza compusii cu rol inhibitor al fermentatiei alcoolice.
Este rezultatul colaborarii dintre Lallemand si INSA ( Tolouse), obtinut din inmultirea levurilor 100% bio cu nutrienti bio, toate celelalte etape ale productiei fiind certificate de asemenea bio.
Avantajele folosirii nutrientului special Bio-Yeast-Cell-Walls:
- produs 100 % ecologic obtinut din pereti celulari de Saccharomyces cerevisiae certificata bio.
- adsorbtie selectiva a inhibitorilor fermentatiei alcoolice din must ( acizi grasi, resturi de pesticide, diverse toxine).
- utilizarea produsului elimina riscul unei fermentatii incomplete sau foarte lungi.
- reducerea concentratiei de polifenoli din vin.
- punerea in evidenta a caracterului de soi.
- poate fi utilizat si la producerea berii.
Utilizare, Dozare (doza maxima permisa in UE este de 40 g/hL)
- Pentru o fermentatie normala si sigura – 20 g/hl inainte de inocularea cu levuri selectionate, 10 g/hl la 1/3 din FA, in caz de nevoie 10 g/hl la 2/3 din FA. Dizolvati produsul in apa in raport de 1:10 apoi amestecati-l in lotul de must/decoct de tratat.
- Evitarea opririi fermentatiei alcoolice(FA) – 20-30 g/hl: dizolvati produsul in apa in raport de 1:10 si omogenizati-l foarte bine in lotul cu probleme la 2/3 din FA.
- Evidentierea caracterului de soi, obtinerea de vinuri mai fructuoase – 10-20 g/hl direct in vinul nou, la terminarea FA.
Doza maxima permisa conform reglementarilor in vigoare in UE este de 40 g/hl.
Produsul Lallemand Bio Yeast Cell Walls este conform Regulamentului (EC) nr.834/2007 privind producerea si etichetarea produselor bio si Regulamentului (EC) nr. 203/2012 privind producerea vinurilor bio.
Stocare:
A se pastra in locuri uscate si racoroase la temperaturi < 25°C ( in cazul depozitarii mai indelungate temperatura ideala este <4°C). La temperatura de 10 °C produsul isi pastreaza proprietatile 3 ani de la data fabricatiei.
Ambalajele desfacute trebuie folosite cat mai repede posibil.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!