Descriere produs: Chipsuri de Stejar e.Bois Vanilla
Chipsurile de Stejar e.Bois Vanilla sunt produse din Stejar Franțuzesc (Quercus robur) cu o prăjire medie, pentru o aromă bogată de lemn de stejar, combinată cu note superbe de vanilie subtilă. Aroma dorită poate fi reglată fin prin alegerea dozei și a duratei timpului de contact. Chipsurile de Stejar e.Bois Vanilla integrează cu ușurință taninii altfel obstructivi și notele alcoolice dominante, în special în vinurile albe.
Caracteristici
- Origine: Stejar Franțuzesc
- Prăjire: Medie
- Domenii de utilizare: Musturi, vinuri, băuturi spirtoase
- Obiectiv: Echilibru și integrare
- Profil unic datorat tehnicii de prăjire specializate
- Poate fi combinat cu alte chipsuri e.Bois pentru crearea unor profile aromatice personalizate
Chipsurile de stejar e.Bois sunt folosite pentru a optimiza proprietățile organoleptice ale vinului și pentru a îmbunătăți structura taninică a acestuia. De asemenea, ajută și la stabilizarea culorii vinului. Acestea sunt, de asemenea, ideale pentru maturarea barrique.
Utilizare Chipsuri de Stejar e.Bois Vanilla
Chipsurile de Stejar e.Bois Vanilla pot fi adăugate oricând în must sau vin. Timpul de contact poate varia, de la câteva zile pana la câteva săptămâni, în funcție de tipul de vin și cantitatea folosită.
Analiza organoleptică trebuie făcută continuu pentru a monitoriza progresul și pentru a scoate chipsurile la momentul potrivit.
Oxigenarea este recomandată pentru dezvoltarea mai puternica a aromei de stejar și prăjire.
Ar trebui să existe un flux adecvat de oxigen (aer) în funcție de tipul de vin și timpul de contact. Recircularea vinului, sau amestecarea în contact cu aerul face ca taninii și aromele prăjite să fie rotunjite și echilibrate.
Ambalajul “sac de infuzare” din poliamidă alimentară facilitează adăugarea și îndepărtarea ușoară a chipsurilor de stejar.
Dozare
50 – 500 g/hL sau mai mult pe o durata de 5-30 zile, în funcție de aroma dorită.
Depozitare
Chipsurile de stejar pot absorbi și emite mirosuri. Prin urmare, acestea trebuie depozitate într-un loc rece, uscat, ferit de mirosuri.
Pachetele care au fost deschise trebuie sigilate ermetic imediat.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!