Descriere produs: Chipsuri de Stejar Nadalié, prăjire intensă
Chipsurile de stejar Nadalié sunt produse de calitate superioară concepute pentru îmbunătățirea vinurilor în timpul fermentării și maturării. Fabricate din stejar francez și american atent selecționat și uscat natural în aer timp de 24 de luni.
Chipsurile Nadalié reprezintă o soluție eficientă pentru producătorii de vin care doresc să obțină rapid caracteristici similare maturării în butoaie de stejar, dar într-un timp mai scurt și cu costuri reduse.
Beneficii
- Crește intensitatea și rotunjește gustul
- Intensifică expresia fructului
- Îmbunătățește senzația gustativa
- Reduce caracterul vegetal, astringența
- Stabilizează culoarea
- Protejează vinul de efectele oxidării
Utilizare Chipsuri de Stejar Nadalié, prăjire intensă
- În timpul FERMENTĂRII, după limpezire
- După SEPARARE: în timpul fazei lichide în timpul fermentației primare și/sau fermentației malolactice – compatibil cu termovinificarea
- În timpul MATURĂRII și FINISĂRII: la vinurile terminate prin plasarea pungilor de infuzie direct în rezervor
Ambalajul “sac de infuzare” din poliamidă alimentară facilitează adăugarea și îndepărtarea ușoară a chipsurilor de stejar.
Dozare
200 – 500 g/hL sau mai mult pe o durată de câteva săptămâni – 2 luni sau chiar mai mult, în funcție de natura mustului sau a vinului și de caracteristicile fructelor și stilul de vin pe care doriți să-l obțineți.
Se recomandă evaluarea periodică a gustului in timpul infuzării.
Depozitare
Chipsurile de stejar pot absorbi și emite mirosuri. Prin urmare, acestea trebuie depozitate într-un loc rece, uscat, ferit de mirosuri.
Pachetele care au fost deschise trebuie sigilate ermetic imediat, si este recomandată folosirea lor în maxim o lună.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!