Uvaferm Danstil A
Danstil A – drojdie selectionata Saccharomyces cerevisiae recomandata atat la fermentarea vinurilor albe fructoase, cat si a vinurilor rosii taninoase, precum si la fermentarea decocturilor de fructe.
Uvaferm Danstil A este o drojdie selectionata universala recomandata la fermentarea in siguranta a vinurilor albe, aromate si fructoase si a vinurilor rosii fructuoase si taninoase.
Caracteristici Microbiologice:
- Drojdie producatoare de arome. Produce vinuri aromate si fructoase.
- Drojdie cu proprietati killer, ceea ce determina dominatia rapida a susei fata de alte levuri.
- Fermentatia alcoolica incepe rapid ( faza lag este scurta ) si decurge energic. Prezinta toleranta mare la concentratii ridicate de zaharuri si alcool. La fermentatia de tip batch cu adaugare de activatori la temperaturi de 25-32 °C ajunge la 20 v/v% in 5 zile.
- Intervalul de temperatura: 10-32 °C.
- Prin procedurile de control a calitatii Lallemand asigura puritatea microbiologica a produsului.
Proprietati Fizice Dansti A:
- Nivel redus de spumare.
Productia de SO2:
- Produce cantitati mici de SO2.
Utilizare Danstil A:
- Danstil A este capabila sa fermenteze rapid si sa produca cantitati mari de alcool. Produce vinuri albe fructoase si aromate si vinuri rosii taninoase si fructoase.
- Este compatibila cu bacteriile malolactice UVAFERM
- 20 g/hl – Must din struguri albi
- 20 g/100kg – Mustuiala din struguri rosii
- 20 g/100kg – Decocturi din fructe
Dozare in must, decoct: Dupa Rehidratare
Pentru a ajunge la activitatea optima levurile selectionate uscate trebuie dizolvate in apa fara clor raport de 1:10 ( adica 1kg drojdie selectionata in aprox. 10 litri de apa ) la temperatura de 35-40 °C ( MAX. 40 °C ) amestecand bine.
Dupa 15 minute de repaus maiaua poate fi inoculata in must sau decoct omogenizand foarte bine.
La incoculare este foarte important ca, diferenta de temperatura dintre maia si lotul de inoculat sa nu depaseasca 10 °C. In caz contrar, levurile selectionate trebuie aclimatizate, astfel: din lotul de inoculat se adauga in maia pana cand temperatura masurata este din nou mai mare de 10 °C operatiunea de aclimatizare se mai repeta o data. La inoculare este recomandat ca temperatura lotului de fermentat sa fie mai mare de 10 °C.
Ambalare: Pachete vidate de 0,5 kg si pliculete de 20g.
Stocare: In conditii normale de stocare – spatii racoroase si uscate, temperatura 5-15 °C – levurile Danstil A isi pastreaza activitatea 48 de luni de la data fabricatiei.
Dupa deschidere produsul trebuie folosit cat mai repede!
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!