Descriere produs: Enovit
Enovit reglează și activează fermentațiile și refermentațiile musturilor și vinurilor prin activarea și stimularea înmulțirii drojdiilor. Acest lucru se traduce printr-o pornire rapida a fermentației și o durată mai scurtă a procesului de fermentare.
În cazul deficiențelor nutriționale datorate caracteristicilor soiului sau supramaturării strugurilor botritizați sau musturilor clarificate, Enovit restabilește nivelul ideal de azot aminic, precum și un supliment echilibrat de vitamine și microelemente.
Prin inducerea unei creșteri a concentrației celulare, Enovit prelungește vitalitatea drojdiilor, ajutând astfel la finalizarea fermentației, în special în faza critică de scădere a dezvoltării coloniilor de drojdii. În acele cazuri insidioase de încetinire a fermentației, Enovit previne oprirea acesteia înainte de epuizarea totală a zaharurilor, chiar și în prezența temperaturilor ridicate.
Enovit ajută la obținerea unor vinuri mai puțin oxidabile, deoarece producția de acizi cetonici – care sunt produși de metabolismul secundar al drojdiei în timpul fermentației – este redusă, ceea ce duce la o cerință mai mică de SO2.
Tiamina conținută în Enovit inhibă parțial producția de alcooli superiori (care conferă asperitate) și favorizează formarea de alcool ß-feniletil (cu aromă de trandafir), ceea ce duce la o îmbunătățire organoleptică a vinului.
Enovit previne întotdeauna formarea hidrogenului sulfurat, împiedicând drojdiile să descompună proteinele din must pentru a obține azotul asimilabil necesar creșterii și înmulțirii lor.
În fermentația tescovine nefermentate sau semi-fermentate, Enovit permite obținerea unei transformări totale a zaharurilor în alcool distilabil.
Compoziție
Sulfat de amoniu, clorhidrat de tiamină, DAP, adjuvant de filtrare inert chimic
Dozare Enovit
De la 15 la 30 g/hL sau per 100 kg de produs
Instrucțiuni de utilizare
Dizolvați doza de Enovit în apă sau în lichidul care urmează să fie fermentat și adăugați-o în masă prin pompare sau prin pulverizare uniformă peste tescovină. Asigurați o aerare adecvată în funcție de circumstanțe.
N.B. În cazul fermentațiilor de must decantat sau clarificat sau de must cu un conținut scăzut de drojdii, este recomandabil să se efectueze o adăugare corespunzătoare de drojdie uscată activă selecționată Fermol.
Depozitare
A se păstra într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui și de căldură.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!