Kal-Casin
Kal-Casin Leicht löslich este un agent foarte eficicient de adsorptie al taninilor pe baza de proteine pure din lapte. Datorita procesului de granulare se dizolva foarte usor fara a necesita echipamente speciale de dispersie.
Kal-Casin Leicht löslich s-a dovedit extrem de eficient in cazul reducerii excesului de tanini din vinuri:
- Mirosurile si defectele datorate concentratiei ridicate de polifenoli sunt eliminate;
- Kal‐Casin Leicht löslich reactioneaza selectiv cu compusii generatori de note amare in cazul strugurilor afectati de stres mecanic;
- Reactiile Maillard sunt inhibate;
- Utilizarea Kal‐Casin Leicht löslich reduce cantitatea de pigmenti bruni oxidati.
Kal‐Casin Leicht löslich formeaza floconi mari imediat ce a fost adaugat in vin. Acestia trebuie “rupti” in particole mai mici prin agitare/amestecare. Efectul de limpezire se realizeaza in timpul flocularii, imediat dupa adaugarea in vin. O buna dispersie a produsului este asigurata printr-o amestecare lenta si continua. Dozarea in linie continua a produsului asigura o dispersie foarte buna si o floculare fina. Un efect secundar al utilizarii Kal‐Casin Leicht löslich, pe langa rolul principal de corectie a problemelor cauzate de polifenoli, este diminuarea perceptiei de aciditate volatila ridicata desi valorile analitice nu scad.
Dozare si utilizare Kal-Casin:
In general produsul poate fi folosit in orice etapa a procesului de vinificatie, inclusiv inainte de cleirea clasica. Deoarece taninii sunt adesea legati de particulele sedimentare din must sau vin, tratamentul este cel mai eficient in faza de prelimpezire a vinurilor.
In cazul unor cleiri combinate Kal-Casin Leicht löslich se adauga primul, exceptia o reprezinta tratamentul combinat cu carbune activ, situatie in care produsul se adauga la 1-2 ore dupa carbunele activ.
- 2 – 5 g/hl – pentru corectii usoare;
- 5 – 20 g/hl – pentru eliminarea taninilor (polifenoli);
- 20 – 40 g/hl – pentru reducerea tentei de aciditate volatila.
In toate situatiile este recomandata efectuarea de teste preliminarii.
Kal‐Casin Leicht löslich se dizolva cu grija in apa calduta in raport de 1:10, se omogenizeaza foarte bine apoi se adauga in lotul de tratat. Se amesteca delicat pentru o buna dispersie. Din ratiuni microbiologice solutiile preparate nu trebuie stocate! Dupa maximum 2 zile vinul trebuie tras de pe sediment.
Stocare:
A se feri de mirosuri straine si umiditate. Ambalajele deschise si neutilizate trebuie resigilate imediat.
Ambalare:
1 kg.
Origine: UE.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!