Lallzyme Beta
Lallzyme Beta este un produs enzimatic granulat cu activitate de beta-glucozidaza.
Este utilizat pentru eliberarea compusilor aromatici si intensificarea aromelor specifice de soi.
Activitate si mecanism de actiune:
Lallzyme Beta este un produs enzimatic cu o activitate ridicata de glucozidaza. Scopul utilizarii enzimei este intensificarea caracterului aromatic al vinurilor.
Este o enzima capabila sa elibereze din legaturi alcooli terpenici si terpendiolici. Este recomandata la soiurile aromate si semiaromate: Muscat, Traminer, Sauvignon blanc, Riesling de Rin, Chardonnay, etc.
Ideala la tratamentul enzimatic al vinurilor noi.
Dozare:
- 3-5 g/hl pentru struguri albi aromati ( min. 12 C / min. 3 saptamani )
Dizolvati enzima intr-o cantitate suficienta de apa sau vin apoi amestecati-o in lotul de vin de tratat.
Deoarece glucoza impiedica activitatea enzimei beta-glucozidaza, utilizarea Lallzyme Beta trebuie sa se faca in faza finala a fermentatiei alcoolice sau la terminarea ei.
Beta tolereaza bine temperaturile scazute si este activa peste 10 C. Datorita activitatii ridicate, eliberarea alcoolilor terpenici din legaturile glicozidice, la o doza de 5 g/hl, are loc in 4-5 saptamani la 12 C, iar la 14-16 C in 2-3 saptamani.
Activitatea enzimei este blocata de bentonita sau gelul de silice.
Origine: UE
Ambalare: Pliculete de 10g; Cutii de 100g.
Stocare: A se pastra in locuri uscate racoroase. Termenul de valabilitate este mentionat pe ambalaj.
Manipulare: Evitati contactul direct cu pielea si pulverizarea. Inhalarea produsului poate provoca alergii.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!