Descriere produs: Mannolees
Mannolees este un produs special pe baza de manoproteine (pereți celulari de levuri) care poate fi utilizat atât la vinurile albe și roze, cat și la cele roșii.
Preferințele consumatorilor de vinuri din zilele noastre se îndreaptă spre vinuri aromate, rotunde și pline, astfel ca obținerea unor vinuri albe și roze echilibrate și armonioase, precum și a unor vinuri roșii catifelate reprezintă o prioritate pentru toți producătorii de vin.
Drojdiile au un rol esențial in obținerea unor vinuri cu o tipologie menționată mai sus.
Pe lângă compușii secundari ai fermentației alcoolice precum și păstrarea pe drojdii fine manoproteinele din compoziția membranelor celulare influențează echilibrul și armonizează vinurile.
Utilizare:
Mannolees este recomandat a se folosi înainte de îmbuteliere, cu cel puțin 24 de ore înaintea ultimei filtrări, dar poate fi utilizat in toate etapele de producție a vinurilor.
Amestecați produsul in apa sau vin in raport de 1:10.
Cu cel puțin 24 de ore înaintea ultimei filtrări, și înaintea îmbutelierii adăugați suspensia in vinul de tratat.
Mannolees este solubil in totalitate.
Dozare Mannolees
Datorita solubilității ridicate dozele optime necesare pot fi stabilite ușor in laborator iar dozare ulterioara se face cu ușurință.
Doza recomandata de 5-30 g/hl depinde de tipul de vin. La vinurile albe doza de 5 g/hl determina modificări senzoriale semnificative.
Stabilirea dozei optime depinde de compoziția si structura vinului, astfel se recomanda efectuarea unor teste de laborator.
Scopul tratamentului | Vin alb (g/hl) | Vin roșu (g/hl) |
---|---|---|
Rotunjire (mouthfeel) | 5-10 | 5-20 |
Diminuarea percepției de aciditate/astringență | 5-20 | 10-30 |
Efectul asupra vinurilor:
- Obținerea de vinuri mai pline și rotunde.
- Îmbunătățirea percepției senzoriale a vinurilor.
- Tanini mai fini și mai catifelați.
- Manoproteinele au efect de coloizi protectori asupra taninilor și un rol benefic in stabilizarea culorii și catifelarea taninilor din vinurile roșii.
- Diminuarea astringentei și agresivității taninilor.
- Stabilizarea taninilor din vinurile roșii.
- Ajuta stabilizarea proteica și tartrica a vinurilor.
Ambalare si depozitare:
Ambalaj nevidat de 500g.
Nedesfăcut, in ambalajul original își păstrează parametrii de calitate 2 ani de la data producției.
Nu sunt acceptate reclamațiile calitative in cazul stocării improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!