Descriere produs: MetaGum
MetaGum este un compus de acid metatartric înalt esterificat și gumă arabică. Ambele componente ale produsului – acidul metatartric esterificat stabil și guma arabică clară, solubilă – determină stabilizarea cristalelor pe termen lung în vin. Permis conform Regulamentului Comisiei UE nr. (CE) 2019/934. Utilizatorul trebuie să verifice conformitatea cu reglementările naționale. Testat în laborator pentru puritate și calitate.
Pentru prevenirea precipitării cristalelor, cum ar fi tartrul (bitartrat de potasiu). Crește stabilitatea cristalelor chiar și la temperaturi mai ridicate de depozitare.
MetaGum previne formarea cristalelor în vinurile tinere saturate cu tartru. La utilizarea acidului metatartric singur, există posibilitatea ca acesta să se descompună treptat în acid tartric cu cristale, care nu mai sunt stabile. Acest lucru depinde de durata și nivelul temperaturii la care este depozitat vinul. Această degradare a acidului metatartric este încetinită de compusul omogen al componentelor MetaGum. Prin urmare, MetaGum prelungește durata stabilității vinului.
Din cauza compozițiilor diferite ale vinurilor și a condițiilor diferite de depozitare, nu este posibil să se precizeze exact cât timp va rămâne vinul stabil. O indicație mai precisă poate fi obținută prin determinarea temperaturii de saturație a tartrului.
Utilizare
MetaGum se amestecă în vin în cantitate de 10 până la 20 ori mai mare. MetaGum este complet dizolvat după ce este lăsat să stea câteva minute și apoi amestecat din nou și poate fi adăugat în vin. Distribuiți uniform prin vin amestecând bine.
Recomandăm ca MetaGum să fie adăugat cu cel puțin 2-3 zile înainte de îmbutelierea vinului. Vinul trebuie amestecat scurt din nou imediat înainte de îmbuteliere pentru a asigura distribuția uniformă a MetaGum și a oricărei Süßreserve adăugate.
Vinurile care urmează să fie tratate trebuie să fie supuse în prealabil unui tratament adecvat cu bentonită, de preferință NaCalit PORE-TEC pentru îndepărtarea proteinelor, deoarece adăugarea de acid metatartric poate provoca o modificare a valorii pH-ului.
În vinurile foarte instabile poate apărea o ușoară turbiditate – de obicei temporară – după adăugarea de MetaGum și alte produse cu acid metatartric. Adăugarea MetaGum la momentul potrivit (adică cu cel puțin 2-3 zile înainte de îmbuteliere) trebuie asigurată pentru a exclude această incertitudine.
Dozare MetaGum
10 g/hL, max. 13 g/hL
Depozitare
MetaGum este higroscopic și, prin urmare, trebuie protejat împotriva umidității, inclusiv cea din aer. Ambalajele care au fost deschise trebuie să fie imediat închise ermetic și utilizate cât mai curând posibil.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!