Metavin Opti
Metavin Opti este un acid metatartric cu un grad optim de esterificare, obtinut prin esterificarea intermoleculara a acidului tartric, si asigura prevenirea pe termen lung a formarii de precipitat sub forma de cristale (bitartarat de potasiu). Esterificarea este foarte stabila datorita metodei de esterificare folosita.
Tratarea vinurilor cu Metavin Opti impiedica formarea si precipitarea cristalelor de tartarati o perioada indelungata de timp. Durata stabilitatii vinurilor poate fi mai redusa in ani exceptionali cu concentratii de saturare extrem de ridicate a tartaratilor. Efectul stabilizator al tratamentului cu Metavin Opti depinde in mare masura de calitatea vinului. Prin determinarea temperaturii de saturatie este posibila o predictie destul de buna a duratei de stabilizare a vinului. Este un produs stabil, de calitate ridicata, datorita procesului special de obtinere. Spre deosebire de alte tipuri de acid metatartric, are proprietati particulare care fac posibila utilizarea lui chiar si in cazul imbutelierilor la cald.
Produs reglementat de Regulamentul UE nr. 934/2019. Utilizatorii trebuie sa verifice reglementarile nationale referitoare la utilizarea produsului. Produs testat in laborator pentru calitate si puritate.
Dozare si utilizare:
Doza maxima legala recomandata in UE este 10 g Metavin Opti/100 L vin. Va rugam sa verificati reglementarile nationale in vigoare referitoare la produs.
Metavin Opti se amesteca in vin in raport de 1:20, se lasa in repaus aprox. 1 ora apoi se amesteca din nou bine pana se dizolva complet. Doar dupa aceea poate fi adaugat in lotul de tratat amestecand cu grija.
Dizolvarea este putin mai dificila datorita esterificarii optime si stabilitatii ridicate a produsului. Este recomandata o amestecare atenta chiar inainte de imbuteliere pentru o repartizare uniforma. Gradul ridicat de esterificare poate conferi vinului a usoara tulbureala, un aspect laptos, care se poate accentua cu cat vinul este mai instabil. In scurt timp vinul se va limpezi. Este recomandata dozarea de Metavin Opti cu 3 ‐ 4 zile inainte de imbuteliere. Vinurile stabilizate trebuie bentonizate bine, de preferinta cu NaCalit PORE‐TEC pentru indepartarea proteinelor.
Concentratiile reduse de proteine din vin pot duce la opalizarea vinului, dar aceasta va disparea dupa o perioada de timp.
Stocare:
Metavin Opti este un produs higroscopic si trebuie ferit de umiditate. Ambalajele desfacute trebuie sigilate iar produsul folosit cat mai repede posibil.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!