Descriere produs: Mix Acid TLM
Mix Acid TLM este un amestec special de acizi tartric, malic și lactic, conceput pentru acidifierea musturilor și vinurilor. Această formulare unică oferă vinului o rotunjime gustativă, evitând dezechilibrele acide cauzate de dominanța unui singur compus față de celelalte. Prezența sinergică a celor trei acizi contribuie la o stabilitate mai mare a acidului tartric natural, depășind cu până la 30% eficiența adăugării simple de acid tartric.
Mix Acid TLM are caracteristica distinctă de a prelungi longevitatea și capacitatea de consum a vinurilor, consolidând puterea antioxidantă endogenă datorită scăderii valorii pH-ului. Această acțiune complexă asigură o mai bună conservare a vinului și îmbunătățește profilul său organoleptic general.
Compoziție
Acid L(+) tartric, acid L(-) malic, acid L(-) lactic.
Utilizare
- Se adaugă direct în vin folosind tuburi Venturi sau o pompă de dozare adecvată.
- Se recomandă menținerea masei în mișcare după tratament.
- Pentru optimizarea rezultatelor, se recomandă efectuarea unor teste preliminare de adăugare.
Precauții pentru utilizare
- A se utiliza rapid după deschidere
- Nu se amestecă cu produse alcaline
- Poate cauza precipitări tartrice
- Produs acid și coroziv – operatorul trebuie să folosească mănuși și mască în timpul manipulării produsului
Dozare Mix Acid TLM
Limite maxime de utilizare: 53,3 meq/L în musturi și vinuri (1,7 mL/L de Mix Acid TLM reprezintă o creștere în acid tartric de 75 g/hL).
Depozitare
A se păstra în ambalajul original închis, într-un loc curat, uscat și fără mirosuri.
Produs sensibil la cristalizare, se păstrează la o temperatură peste 15°C.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!