Descriere produs: NaCalit PORE-TEC
NaCalit PORE-TEC este o bentonită sodică-calcică granulată specializată cu un conținut redus de fier, concepută pentru tehnologia premium de băuturi, special formulată pentru sucuri de fructe, must de struguri și vin.
Sucurile de fructe, mustul și vinul pot fi stabilizate prin adsorbția proteinelor și a altor coloizi care produc opalizarea lichidelor respective. Intensificarea efectului de limpezire se poate realiza și prin tratamentul combinat cu gel de silice și alți agenți de cleire care conțin proteine. Taninii și alți compuși nedoriți care afectează calitățile senzoriale ale vinurilor pot fi parțial adsorbiți.
Caracteristici
- Tehnologia PORE-TEC avansată asigură o umezibilitate și suspensie excepțională
- Adsorbție intensă și selectivă a proteinelor și coloizilor
- Efect puternic de clarificare, chiar și la valori ridicate de pH
- Volum de sediment redus datorită selecției minerale precise
- Extrem de eficientă în cleiri combinate
Permisă conform Regulamentului Comisiei Europene nr. (CE) 2019/934. Utilizatorul trebuie să verifice conformitatea cu reglementările naționale. Testată în laborator pentru puritate și calitate.
Origine: UE.
Beneficii tehnice
NaCalit PORE-TEC stabilizează băuturile prin:
- Adsorbția proteinelor și coloizilor responsabili pentru turbiditate
- Facilitarea clarificării prin tratament combinat cu silice coloidal și agenți de limpezire
- Limitarea adsorbției taninilor și altor componente care afectează caracteristicile senzoriale
Utilizare
- Dizolvați într-un volum de 5-10 ori mai mare de apă
- Amestecați încet
- Lăsați la pregătit timp de 4-6 ore (preferabil 12 ore)
- Verificați suspensia pentru a nu avea miros neplăcut
- Diluați în lotul de tratat și amestecați temeinic
Dozare NaCalit PORE-TEC
Vă recomandăm să stabiliți doza necesară pentru a obține efectul dorit printr-un test preliminar. Cantitatea necesară și efectul de clarificare depind de valoarea pH-ului, temperatură și gradul de turbiditate al băuturii tratate.
Doză recomandată în funcție de tipul de băutură:
- Suc de mere: 50-150 g/hL
- Sucuri colorate: 100-250 g/hL
- Vin de fructe: 50-150 g/hL
- Must de struguri: 50-150 g/hL
- Vin: 50-200 g/hL
Depozitare
Bentonita este foarte predispusă la absorbția mirosurilor și a umidității. Din acest motiv, produsul trebuie protejat întotdeauna împotriva contaminării și umidității. Ambalajele deschise trebuie sigilate imediat ermetic.
Nu sunt acceptate reclamații datorita stocării necorespunzătoare a produsului.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!