Opti-Lees
Opti-LEES este un produs special bazat pe levuri inactive obtinut dintr-o susa de drojdii cu proprietati autolizante remarcabile si capacitatea de a produce cantitati mari de polizaharide.
Folosit dupa fermentatia alcoolica Opti-LEES ajuta la maturarea vinurilor pe drojdie. Pe durata acestui proces levurile elibereaza o cantitate mare de polizaharide in vin.
Polizaharidele cu masa moleculara mica eliberate din Opti-LEES intensifica gustul de plin si dulce al vinurilor (Fernando Zamora, Entretiens Scientifiques Lallemand, 2011).
Utilizare si rezultate:
Pe langa selectarea susei de levuri echipa R&D de la Lallemand a dezvoltat si procesul tehnologic de inactivare a drojdiilor.
S-au efectuat o multime de experimente la nivel industrial si a fost analizata cantitatea si calitatea productiei de polizaharide.
Experimentele au fost efectuate in zone viticole unde exista traditie in maturarea pe drojdie a vinurilor si s-a tinut cont si de specificul tehologic al fiecarei regiuni.
In vinurile in care s-a folosit Opti-LEES dupa o luna s-a determinat o concentratie semnificativ mai mare de polizaharide.
Evaluarile senzoriale ale vinurilor tratate cu Opti-LEES au dovedit efectul pozitiv al acestuia asupra perceptiei de plinatate.
Dozare si utilizare Opti-Lees:
- Doza general decomandata este de 20-40 g/hl in functie de rezultatele dorite.
- Durata tratamentului este de 1-2 luni in functie de matricea vinului si evaluarea senzoriala a acestuia.
- Dizolvati Opti-Lees in must sau vin in raport de 1:10 si omogenizati foarte bine.
- Adaugati suspensia in lotul de tratat dupa fermentatia alcoolica.
- Pentru un rezultat rapid si optim este recomandata amestecarea drojdiei fine (batonnage). In prima luna este recomandat 1 batonnage saptamanal iar in a 2-a luna 1 batonnage la 2 saptamani. Procesul de batonnage poate fi intensificat prin utilizarea enzimei Lallzyme MMX cu activitate de glucanaza.
Ambalare si stocare:
Pachete nevidate de 2,5 kg.
A se stoca in locuri uscate si racoroase (25°C). La temperaturi de 15-20 °C ambalajele nedesfacute isi pastreaza calitatile 4 ani. Pachetele desfacute trebuie folosite cat mai repede posibil.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!