Pure-Lees Longevity
PURE-LEES LONGEVITY este un compus pe baza de levuri inactive dezvoltat de INRA (Montpellier) in colaborare cu Lallemand cu scopul de a proteja vinul impotriva oxidarii pe durata stocarii si maturarii.
Dupa terminarea fermentatiei alcoolice vinul este foarte sensibil la procesele de oxidare. Oxidarea este responsabila de diminuarea aromelor fructate si aparitia notelor aromatice mai inchise.
PURE-LEES LONGEVITY are capacitatea de a lega o cantitate mare de oxigen dizolvat in vin.
Avantajele utilizarii:
- Eficient in legarea oxigenului dizolvat;
- 20 g/hl Pure-Lees Longevity leaga aprox. 1 mg/l oxigen dizolvat;
- Protejarea aromelor si a culorii impotriva oxidarii;
- Ca efect secundar Pure-Lees Longevity ajuta la armonizarea vinurilor tratate;
- Recomandat in special in cazul vinurilor albe si roze;
- Necesar de sulf mai scazut;
- Nu afecteaza spectrul aromatic al vinurilor.
Rezultate Pure-Lees Longevity:
Capacitatea diverselor produse pe baza de levuri inactive de a lega oxigenul a fost studiata intens din 2008.
La inceput s-au efectuat experimente in laborator folosind metode standard de determinare a capacitatii de a lega oxigenul in solutii model si vinuri, apoi s-a trecut la scara industriala iar PURE-LEES LONGEVITY s-a dovedit cea mai buna varianta pentru scopul dorit.
Experimentele au dovedit ca PURE-LEES LONGEVITY protejeaza aromele si culoarea vinurilor impotriva oxidarii ( in conditii experimentale, mult mai eficient si decat SO2):
Dozare si mod de utilizare:
- Doza recomandata este de 20-30 g/hl. Daca vinul este stocat o perioada mai indelungata sau este supus unor pritocuri/tratamente repetate este recomandata dozarea repetata in concentratii mai mici (10 g/hl) fara a se depasi doza maxima de PURE-LEES LONGEVITY de 40 g/hl.
- Perioada de contact cu vinul este in functie de durata maturarii (1-9 luni).
- Dizolvati PURE-LEES LONGEVITY in apa sau vin in raport de 1:10 si omogenizati foarte bine.
- Dupa omogenizarea prealabila adaugati solutia in lotul de tratat si amestecati foarte bine.
- Se poate doza in vin la finalul fermentatiei alcoolice sau in vinul nou.
- PURE-LEES LONGEVITY este un produs special pe baza de levuri inactive si contine aminoacizi naturali si minerale. Desi PURE-LEES LONGEVITY contribuie la aportul de nutrienti in timpul fermentatiei alcoolice, nu inlocuieste aportul de activator necesar derularii unei fermentatii fara probleme.
Ambalare si stocare:
Pungi inchise de 1kg.
A se pastra in locuri uscate.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!