Descriere produs: Refractometru 3 in 1, 0-40% Brix, 0-25% Vol, 0-22% Baumé
Refractometrul de mână cu compensare automată a temperaturii, ATC: 10℃~30℃.
Domeniu de măsurare: 0-22% Baumé, Alcool: 0-25% VOL, 0-40% Brix.
Ușor de utilizat: Îndreptați camera spre soare sau către o sursă de lumină puternică, priviți prin obiectiv și rotiți ușor spre dreapta sau spre stânga până când aveți o imagine clară. Așezați câteva picături de must pe prisma de testare (puteți stoarce strugurii sau fructele direct pe prismă) și închideți fereastra transparentă. Priviți din nou prin lentilă și citiți valoarea. Apoi ștergeți prisma și fereastra.
Are un șurub de calibrare, calibrarea se face cu apă.
Atenție: Aparatul poate fi folosit la vinurile la care procesul de fermentație s-a încheiat pentru a indica 2 parametri: densitatea și concentrația zahărurilor rămase (cât de dulce este vinul). Nu va indica alcoolul din vinul maturat. Scala de mijloc 0-25% se folosește doar pentru must sau suc de fructe proaspete la care procesul de fermentare nu a început, pentru a estima concentrația finală de alcool (alcool vinic) ce se va obține prin fermentare. De exemplu, dacă mustul are un procent potențial de 12% pe această scală, ne putem aștepta ca, după finalizarea fermentației mustului, să avem un vin cu 12% alcool.
Măsurați următorii parametri:
- Densitatea relativă 0-25 Baumé (Be) – de exemplu, apa distilată este 0 pe scala Baumé. Cu cât Be este mai mare, cu atât sucul măsurat este mai dens (mai gros).
- Concentrația potențială de alcool care poate fi obținută 0-25%.
- Concentrația zahărului 0-40 Brix (Bx) – cu cât Bx este mai mare, cu atât sucul măsurat conține mai multe zahăruri și se poate obține un vin cu mai mult alcool prin fermentarea mustului.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!