Reskue
Reskue – Produs pe baza de pereti celulari de drojdii cu rol de inactivare a compusilor inhibitori ai fermentatiei alcoolice.
Compusii toxici sau inhibitori ai fermentatiei alcoolice din must au un efect negativ asupra vitalitatii levurilor si capacitatii lor fermentative, ceea ce poate duce la o fermentatie alcoolica cu probleme sau chiar oprirea acesteia.
Acizii grasi cu numar mic si mediu de atomi de carbon sunt cunoscuti datorita efectului lor toxic si inhibitor al fermentatiei alcoolice. Prin folosirea de produse pe baza pereti celulari acestia pot fi neutralizati.
Reziduurile de fungicide, erbicide si insecticide influenteaza de asemenea mersul fermentatiei alcoolice. Cercetari recente au aratat ca, acesti compusi influenteaza negativ spectrul aromatic al vinurilor, in special productia de esteri care confera fructuozitate vinurilor (Noguerol-Pato et al, 2014).
ResKue este o selectie de pereti celulari de levuri cu proprietati biochimice si fizice speciale si o capacitate de adsorptie ridicata dezvoltata pentru legarea acizilor grasi si a reziduurilor de pesticide
Mod de utilizare:
Doza recomandata: 40 g/hl.
Amestecati Reskue in raport de 1:10 in apa calduta la temperatura de 30-37 °C si lasati in repaus 20 de minute. Apoi adaugati suspensia in lotul de tratat si omogenizati foarte bine.
- La must: utilizati produsul inainte de limpezire!
- In cazul incetinirii fermentatiei: adaugati Reskue in a 2-a parte a fermentatiei alcoolice.
- In cazul opririi fermentatiei alcoolice: tratati lotul oprit cu 40 g/hl Reskue, lasati 2 zile apoi trageti mustul partial fermentat de pe drojdie si inoculati din nou.
Ambalare si stocare:
Pungi de 1 kg.
A se pastra in locuri uscate si racoroase ( Tmax. 25°C ).
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazut stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!