Sorbat de potasiu
Sorbatul de potasiu este sarea de potasiu a acidului sorbic, produs utilizat in industria alimentară drept conservant.
Se prezintă sub forma unui microgranulat de culoare albă care se dizolvă ușor in apă sau vin.
Datorită proprietăților sale fungicide, in vinificație este folosit la impiedicarea refermentarii vinurilor cu rest de zaharuri fermentescibile. De reținut este însă faptul că, sorbatul de potasiu împiedică înmulțirea levurilor și a fungilor, dar nu și a bacteriilor!
Dozare:
Sorbatul de potasiu se adaugă direct in vin, agitând intens pentru o dizolvare perfectă. Tratamentul se face cu 1-2 zile înaintea îmbutelierii si este necasară o verificare a nivelului de SO2 liber. Vinurile tratate cu sorbat de potasiu isi mențin stabilitatea un timp îndelungat, dar nu trebuie sa uităm că, după o păstare prea îndelungată (1,5-2 ani) sorbatul de potasiu poate suferi un proces de descompunere ceea ce duce la apariția în vin a asa numitului gust de mușcată.
Doza permisă de legislația în vigoare in țara noastra este de 200 mg/l exprimată in acid sorbic.
Depozitare:
A se păstra in locuri răcoroase, aerisite, ferite de expunerea la soare.
Pungile desfacute se recomandă a fi folosite cât mai repede.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!