Stimula Chardonnay
Stimula Chardonnay contine riboflavona, biotina, vitamina-B6, magneziu si zinc esentiale pentru drojdiile selectionate in sinteza de esteri.
Produsele din gama Stimula sunt obtinute in procent de 100% prin autoliza levurilor si au fost dezvoltate pentru a pune la dispozitia leveurilor selectionate concentratii optime de nutrienti, aminoacizi, steroli, vitamine si minerale pe durata fermentatiei alcoolice.
In urma cercetarilor efectuate de Lallemand in colaborare cu diverse Institute de Cercetare s-a determinat momentul optim pentru dozarea StimulaTM Chardonnay.
Astfel, la finalul fazei de inmultire, levurile trec de la metabolismul primar la cel secundar de biosinteza al esterilor. Acesta fiind momentul in care adaugarea de StimulaTM Chardonnay ajuta metabolismul in directia optimizarii productiei de compusi aromatici de tipul esterilor.
Aplicatii si rezultate Stimula Chardonnay:
Experimentul comparativ a fost realizat pe un Chardonnay 2016 (Languedoc, Franta).
S-au folosit fosfat de diamoniu si StimulaTM Chardonnay in doze de 40-40 g/hl la 1/3 din FA. In coloanele diagramei este prezentata cresterea in % in compusi aromatici la utilizarea Stimula Chardonnay fata de dozarea de fosfat de diamoniu.
Test comparativ pe Chardonnay, 2016 (La Mancha, Spania). 40 g/hl fosfat de diamoniu (DAP) in cazul probei martor, 40 g/hl StimulaTM Chardonnay la lotul test la 1/3 din FA. Graficul prezinta principalii compusi aromatici determinati cu PCA, analiza senzoriala a fost efectuata cu ajutorul modelului Napping.
Testele sunt in galerie!
Dozare si instructiuni de utilizare
Stimula Chardonnay este un nutrient special bogat in aminoacizi, peptide, vitamine si minerale cu rol important pentru levuri.
Doza recomandata: 40 g/hl la inceputul fermentatiei alcoolice ( faza 1/3 a fermentatiei alcoolice).
Stimula Chardonnay trebuie dizolvata in apa. 1 kg Stimula-Chardonnay la 10 L de apa, suspensia l astfel obtinuta se adauga imediat in mustul in fermentatie de tratat.
Ambalare, stocare:
Pungi de 1 kg.
A se pastra in locuri uscate, racoroase si aerisite la temperaturi sub 25°C.
In conditii optime produsul isi pastreaza valabilitatea 4 ani.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!