Stimula Sauvignon Blanc
Stimula Sauvignon Blanc contine acid pantoteic, tiamina, acid folic, Zn si Mn cu scopul optimizarii productiei de 4MMP (4-mercapto-4-metilpentan-2-ona – aroma de maracuia, coacaz negru) si 3MH (3-merkaptohexan-1-ol – aroma de fructul pasiunii, grapefruit, agrise, guava), precursori aromatici capabili sa se transforme in tioli volatili activi.
Produsele din gama Stimula sunt obtinute in procent de 100% prin autoliza levurilor si au fost dezvoltate pentru a pune la dispozitia leveurilor selectionate concentratii optime de nutrienti, aminoacizi, steroli, vitamine si minerale pe durata fermentatiei alcoolice.
Momentul optim de dozare a Stimula Sauvignon Blanc a fost stabilit de Lallemand impreuna cu institutele de cercetare partenere in urma studiilor privind metabolismul levurilor. Deoarece asimilarea precursorilor are loc devreme in faza initiala a fermentatiei alcoolice, Stimula Sauvignon Blanc trebuie adaugata in must la inceputul fermentatiei alcoolice.
Testele au fost efectuate pe un Sauvignon blanc 2015 (Loire, Franta). La control s-a folosit DAP, in lotul tratat s-au adaugat la inceputul FA 40 g/hl Stimula SauvignonBlanc. Linia discontinua prezinta asimilarea de precursor de 4MMP, linia continua prezinta productia de 4MMP .
Sauvignon blanc 2015 (Loire, Franta). La control s-a folosit DAP, in lotul tratat s-au adaugat la inceputul FA 40 g/hl Stimula Sauvignon Blanc. Linia discontinua prezinta asimilarea de precursori de 3MH (cisteina-albastru, glutationverde), linia continua prezinta productia de 3MH.
Test comparativ pe un Sauvignon blanc 2016 (Gers, Franta). DAP la inceputul FA: 40 g/hl (albastru), Stimula SauvignonBlanc (galben si portocaliu) la inceputul FA: 40 g/hl, fara alti nutrienti.
Testele sunt in galerie!
Dozare si utilizare:
Stimula Sauvignon Blanc este un nutrient special, bogat in compusi esentiali in metabolismul levurilor selectionate ( aminoacizi, peptide, vitamine si saruri minerale).
Doza maxima recomandata: 40 g/hl in must la inceputul fermentatiei alcoolice.
Stimula Sauvignon Blanc trebuie dizolvat in apa. 1 kg Stimula SauvignonBlanc se amesteca bine in 10 litri de apa, apoi se adauga imediat in mustul de tratat.
Ambalare, Stocare:
Pungi de 1 kg.
A se pastra in locuri uscate si racoroase, bine aerisite, la temperaturi mai mici de 25°C.
In conditii optime produsul poate fi pastrat nedesfacut 4 ani.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!