Descriere produs: Tannivin Multi
Tannivin Multi este un tanin oenologic vegetal nou, de puritate ridicată. Produsul este combinația optimă dintre taninul clasic și taninul quebracho, combinându-se astfel și beneficiile ambelor tipuri de tanin.
Produsul este permis conform Regulamentului UE nr. 934/2019. Utilizatorii trebuie sa verifice reglementările naționale în vigoare. Produs testat în laborator pentru puritate și calitate.
Beneficii
- Tradițional, taninii sunt utilizați la optimizarea proceselor de limpezire a vinurilor în cleiri combinate pentru reducerea încărcăturii proteice.
- Utilizarea în mustuieli sau boștine roșii are efect de stabilizare și fixare a culorii. În plus, proprietățile organoleptice ale vinurilor pot fi îmbunătățite, acestea având o structură îmbunătățită și un corp mai plin.
- Tannivin Multi poate fi utilizat la microoxidare și/sau microoxigenare datorită concentrației mari de quebracho. Spre deosebire de alți tanini, Tannivin Multi are un rol esențial în complexare, formând compuși stabili de culoare prin policondensare și polimerizare.
- Tannivin Multi este recomandat la cleirea combinată a vinurilor cu probleme. Tannivin Multi se dozează primul, urmat apoi de gelul de silice și gelatină.
Utilizare
Tannivin Multi este foarte ușor de folosit. Produsul se dizolvă într-o mica cantitate de apa apoi se adaugă în vin, amestecând puternic. Efectul poate fi intensificat prin introducerea unei cantități mici de oxigen (microoxidare, microoxigenare).
Dozare Tannivin Multi
- În mustuiala din struguri roșii: 2 – 20 g/hL
- În mustul alb: 2 – 10 g/hL
- În vin roșu: 2 – 20 g/hL
- În vin alb: 1 – 10 g/hL
- La cleiri combinate: 3 – 5 g/hL – Tannivin Multi se dozează primul, urmat apoi de gelul de silice și gelatină
Este recomandată efectuarea unui test preliminar de laborator pentru determinarea dozei corecte. Tratamentele ulterioare cu agenți de limpezire care conțin proteine, cum ar fi isinglass, sau gelatina, ar trebui și ele verificate cu un test preliminar de laborator privind gradul de claritate și efect asupra aromei.
Depozitare
Se depozitează în locuri fără mirosuri, umiditate sau lumina.
Ambalajele desfăcute și nefolosite trebuie închise foarte bine imediat, și utilizate cât mai repede.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!