Uvaferm 228
Uvaferm 228 este o drojdie selectionata eliberatoare de arome pentru fermentatia strugurilor aromati si semiaromati
Drojdie selectionata uscata Saccharomyces cerevisiae, rezultat al muncii de cercetare de la Danstar, susa D51 228, cunoscuta si sub numele de Steinberger. Selectata din Germania.
Uvaferm 228 se caracterizeaza printr-o faza prefermentativa scurta (2-6 ore). Vinurile fermentate cu Uvaferm 228 prezinta un spectru aromatic foarte bogat (datorita activitatii de β-glucozidaza are loc eliberarea de alcooli terpenici) si note foarte pure.
Toleranta la alcool:
- pana la 15 v/v% alcool in cazul unei rehidratari corespunzatoare cu GO-FERM Protect Evolution si asigurarea de nutrienti. Nu produce spuma.
Temperatura de fermentatie Uvaferm 228:
Uvaferm 228 incepe sa fermenteze de la 6-7 °C. Temperatura optima de fermentatie se situeaza in intervalul 15-25°C, cele mai bune rezultate fiind obtinute in intervalul 18-20 °C.
La temperaturi mai scazute intensitatea aromatica este mai estompata, dar vinurile produse sunt foarte elegante.Soiuri recomandate: Muscat ottonel, Traminer, Feteasca regala, Sauvignon blanc, Chardonnay.
Este compatibila cu bacteriile malolactice Uvaferm.
Doze recomandate:
- 20-30 g/hl – musturi albe
- 30-50 g/hl – fermentatie la barrique
- 20-30 g/hl – decocturi de fructe
Mod de utilizare Uvaferm 228:
Inainte de inoculare drojdiile selectionate Uvaferm 228 trebuie rehidratate. Pentru a ajunge la activitatea optima levurile selectionate uscate trebuie dizolvate in apa fara clor in raport de 1:10 (adica 1 kg drojdie selectionata in aprox. 10 litri de apa) la temperatura de 35-40 °C (max. 40 °C) amestecand bine.
Dupa 15 minute de repaus maiaua poate fi inoculata in must sau decoct omogenizand foarte bine. La inoculare este foarte important ca diferenta de temperatura dintre maia si lotul de inoculat sa nu depaseasca 10 °C.
In caz contrar, levurile selectionate trebuie aclimatizate, astfel: din lotul de inoculat se adauga in maia pana cand temperatura acesteia scade cu 10°C, apoi se lasa in repaus 5 minute.
Daca diferenta de temperatura masurata este din nou mai mare de 10°C operatiunea de aclimatizare se mai repeta odata. La inoculare este recomandat ca temperatura lotului de fermentat sa fie mai mare de 10 °C.
Ambalare:
- Pachete vidate de 0,5 si 10 kg; pliculete de 20g.
Stocare:
In conditii normale de stocare – spatii racoroase si uscate, temperatura 5-15°C- levurile Uvaferm 228 isi pastreaza activitatea 48 de luni de la data fabricatiei.
Dupa deschidere produsul trebuie folosit cat mai repede!
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!