Uvaferm 299
Uvaferm 299 este o drojdie selectionata recomandata la fermentatia vinurilor rosii proaspete si fructoase.
Produsul, sursa:
Levuri selectionate uscate Saccharomyces cerevisiae izolate in regiunea viticola Beaujolais din Franta (susa “BEAUJOLAIS-CHAMPAGNE”).
Uvaferm 299 este recomandata in pricipal pentru producerea unor vinuri rosii proaspete si aromate, ( este ideala la fermentatia strugurilor din soiurile Cadarca, Pinot noir ), dar si a unor vinuri albe pline si corpolente.
Uvaferm 299 fermenteaza constant si in siguranta si are proprietatea de a produce o concentratie peste medie de glicerina (pana la 6 g/l) si de polizaharide cu rol de intensificare a caracterului de mouthfeel.
La selectia levurilor Uvaferm 299 un criteriu important l-a reprezentat efectul asupra culorii vinurilor rosii, vinurile obtinute in urma fermentatiei cu 299 au o culoare intens rubinie.
Extractia culorii in cazul fermentatiei alcoolice cu Uvaferm 299 este maxima in intervalul de temperatura 25-27°C, de aceea este recomandata mentinerea temperaturii in acest interval.
Pentru obtinerea unor vinuri extrem de fructoase este recomandata pastrarea temperaturii in intervalul 20-25°C.
Pentru un efect maxim de stabilizare a culorii este recomandata utilizarea de Opti-RED, un produs pe baza de levuri inactive. Uvaferm 299 este o drojdie selectionata cu efect benefic si asupra fermentatiei malolactice.
Dozare Uvaferm 299:
- 20-30 g/hl in mustuiala sau must.
- Dozare in must, decoct: DUPA REHIDRATARE.
Pentru a ajunge la activitatea optima levurile selectionate uscate trebuie dizolvate in apa fara clor in raport de 1:10 (adica 1 kg drojdie selectionata in aprox. 10 litri de apa) la temperatura de 35-40 °C (max. 40 °C) amestecand bine.
Dupa 15 minute de repaus maiaua poate fi inoculata in must sau decoct omogenizand foarte bine. La inoculare este foarte important ca, diferenta de temperatura dintre maia si lotul de inoculat sa nu depaseasca 10 °C.
In caz contrar, levurile selectionate trebuie aclimatizate, astfel: din lotul de inoculat se adauga in maia pana cand temperatura acesteia scade cu 10°C, apoi se lasa in repaus 5 minute.
Daca diferenta de temperatura masurata este din nou mai mare de 10°C operatiunea de aclimatizare se mai repeta odata. La inoculare este recomandat ca temperatura lotului de fermentat sa fie mai mare de 10 °C.
Ambalare:
- Pachete vidate de 0,5 kg.
Stocare:
In conditii normale de stocare – spatii racoroase si uscate, temperatura 5-15°C- levurile Uvaferm 299 isi pastreaza activitatea 48 de luni de la data fabricatiei.
Dupa deschidere produsul trebuie folosit cat mai repede! Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!