Uvaferm 43 Restart YSEO
UVAFERM 43 RESTART este rezultatul colaborarii dintre cercetatorii Lallemand si cei de la Institutul Viti-Vinicol Inter-Rhône. Aceasta drojdie a fost selectata pentru a face fata fermentatiei alcoolice in conditii deosebit de stresante (concentratie mare de alcool, raport G/F nefavorabil) care pot determina oprirea fermentatiei alcoolice.
Caracteristici:
- Saccharomyces cerevisiae (ex bayanus)
- Capacitate de adaptare si dominanta ridicata
- Ideala in cazul refermentarii loturilor cu un raport subunitar G/F
- Drojdie fructofila
- Cerinte de azot relativ scazute
- Toleranta foarte mare la alcool, pana la 16 v/v%
- Capacitate de fermentatie buna
- Extractie ridicata a polifenolilor in cazul strugurilor rosii
- Neutra din punct de vedere al efectului senzorial
- Productie foarte mica de SO2 si H2S
- Nu produce mercaptani si acid acetic.
Dozare Uvaferm 43 Restart:
- Mustuieli din struguri rosii cu o concentratie mare de zaharuri: 25 g/hl + 30 g/hl GO-FERM PROTECT evolution
- Refermentari: 30 g/hl + 30 g/hl GO-FERM PROTECT evolution
Recomandari in cazul unui lot de 100 hl la temperatura <20 °C:
- Verificati concentratia SO2 din lotul de refermentat!
- Adaugati 4 kg de pereti celulari de drojdii RESKUE pentru inactivarea acizilor grasi cu numar mediu si mare de atomi de carbon care au efect inhibitor asupra fermentatiei alcoolice.
- Dupa 24-48 de ore trageti vinul de pe sediment si incalziti-l la 20 °C.
- Etapa I.: Amestecati 3 kg GO-FERM Protect Evolution in 60 litri de apa la temperatura de 37-40°C apoi adaugati 3 kg UVAFERM 43 RESTART. Lasati in repaus 30 de minute.
- Etapa II.: Adaugati in suspensia de drojdie rehidratata urmatorul amestec: 130 l apa, 20 kg zahar, 330 litri vin detoxifiat cu RESKUE si 200 g UVAVITAL si amestecati foarte bine. Temperatura amestecului trebuie sa fie intre 20-25 °C. Lasati amestecul in repaus 48 de ore.
- Etapa III.: Dupa 48 de ore adaugati cantitatea de maia de aprox. 5 hl in lotul de vin detoxifiat ramas la temperatura de 20-22 °C si mai adaugati 2-4 kg Uvavital in functie de concentratia de zaharuri ramasa de fermentat.
Stocare si ambalare:
Pachete vidate de 0,5 kg.
Pachetele vidate de levuri uscate UVAFERM 43 RESTART isi pastreaza activitatea 48 de luni de la data fabricatiei daca sunt pastrate in conditii optime de depozitare ( temperatura 5-8 °C, spatii uscate). Ambalajele desfacute trebuie folosite cat mai repede!
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!