Uvaferm 43 YSEO
Drojdia selectionata Uvaferm 43 a fost selectata in regiunea viticola Châteauneuf-du-Pape din Franta, regiune renumita pentru vinurile rosii cu o concentratie mare in alcool, in urma colaborarii dintre Institutul de Cercetari Viti-vinicole Inter-Rhône si Lallemand. Scopul acestei colaborari a fost obtinerea unei suse de levuri viguroase capabila sa fermenteze in siguranta in conditii dificile.
Proprietati oenologice:
- capacitate de adaptare si dominanta peste medie
- pornirea rapida a fermentatiei si derularea ei constanta
- capacitatea de fermentatie in conditii dificile, peste 15% v/v
- drojdie fructofila
- extractia intensa a polifenolilor in cazul fermentatiei alcoolice a vinurilor rosii
- nu altereaza caracterul de soi al vinurilor rosii
- este recomandata in cazul refermentarilor
- productie foarte mica de SO2, nu produce mercaptani sau hidrogen sulfurat si acid acetic
- cerinte reduse de azot
Dozare Uvaferm 43:
- 20-30 g/hl – mustuieli cu o concentratie mare de zaharuri
- 30 g/hl – refermentare
Dozare in must, Decoct: DUPA REHIDRATARE.
Pentru a ajunge la activitatea optima levurile selectionate uscate trebuie dizolvate in apa fara clor in raport de 1:10 (adica 1 kg drojdie selectionata in aprox. 10 litri de apa) la temperatura de 35-40 °C (max. 40 °C) amestecand bine.
Dupa 15 minute de repaus maiaua poate fi inoculata in must sau decoct omogenizand foarte bine. La inoculare este foarte important ca, diferenta de temperatura dintre maia si lotul de inoculat sa nu depaseasca 10 °C.
In caz contrar, levurile selectionate trebuie aclimatizate, astfel: din lotul de inoculat se adauga in maia pana cand temperatura acesteia scade cu 10°C, apoi se lasa in repaus 5 minute.
Daca diferenta de temperatura masurata este din nou mai mare de 10°C operatiunea de aclimatizare se mai repeta odata. La inoculare este recomandat ca temperatura lotului de fermentat sa fie mai mare de 10 °C.
In cazul unor concentratii foarte mari de zaharuri este recomandata rehidtararea cu GO-FERM in doza de 30 g/hl!
Refermentare:
In cazul unei refermentari, datorita prezentei alcoolului etilic, levurile rehidratate conform protocolului de mai sus trebuie aclimatizate.
Pentru aceasta 1kg UVAFERM 43 rehidratata se dizolva in aproximativ. 20 litri de apa, aprox. 2 kg zahar si 70 g UVAVITAL.
Drojdia rehidratata se aclimatizeaza in aceasta solutie cateva ore avand grija sa fie bine oxigenata, apoi, se adauga 30 litri din lotul de refermentat, se omogenizeaza bine si se lasa in repaus 15 minute.
Dupa repaus, suspensia se inoculeaza in 5-10% din lotul de refermentat si se lasa 6-12 ore.
Restul lotului de refermentat se trage de pe drojdie apoi se amesteca cu cantitatea de 5-10% inoculata deja si se omogenizeaza foarte bine.
Stocare si ambalare:
Pachete vidate de 0,5kg.
Pachetele vidate de levuri selectionate uscate UVAFERM 43 pot fi pastrate 48 de luni de la data fabricatiei in conditii optime de temperatura intre 5-15°C, in locuri uscate fara sa-si piarda activitatea. Ambalajele deschise trebuie folosite cat mai repede!
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!