Uvaferm ALB
Uvaferm ALB a fost selectata datorita capacitatii sale de a produce in timpul fermentatiei alcoolice compusi aromatici secundari de tipul esterilor intr-o concentratie mult mai ridicata comparativ cu alte drojdii selectionate.
Vinurile fermentate cu Uvaferm ALB sunt pline si elegante, cu note foarte fructuoase. Prezinta factor killer, motiv pentru care domina rapid microflora existenta.
Temperatura optima de fermentatie este intre 12-30°C si este recomandata si la fermentarea musturilor la temperaturi scazute. Are o mare toleranta la alcool (16 v/v%), 1 v/v% alcool se obtine din 16,7 g/l zaharuri.
Productia de SO2 este minima, in jur de 15 mg/l in conditii standard de fermentatie. Pe durata fermentatiei alcoolice Uvaferm ALB descompune 15-20% din acidul malic.
Caracteristici speciale:
- pornirea rapida a FA
- FA constanta
- faza finala a FA lenta
- activitate enzimatica
- proprietati microbiologice speciale
- floculatie foarte buna
- productie mica de hidrogen sulfurat
Avantajele utilizarii Uvaferm ALB:
- reducerea oxidarii vinurilor
- vinuri cu note curate
- extract si arome mai ridicate
- eliberare de arome
- intensificarea caracterului de soi
- limpezirea rapida si eficienta a vinurilor noi
- risc de defecte de fermentatie minim
Dozare:
Musturi albe: 20-30 g/hl. Musturi roze: 30 g/hl + min. 30 g/hl UVAVITAL nutrient complex (20 g/hl inainte de inoculare, 10 g/hl la 1/3 din FA).
Dozare in must, Decoct: DUPA REHIDRATARE.
Pentru a ajunge la activitatea optima levurile selectionate liofilizate trebuie dizolvate in apa fara clor in raport de 1:10 (adica 1 kg drojdie selectionata in aprox. 10 litri de apa) la temperatura de 35-40 °C (max. 40 °C) amestecand bine.
Dupa 15 minute de repaus maiaua poate fi inoculata in must sau decoct omogenizand foarte bine. La inoculare este foarte important ca, diferenta de temperatura dintre maia si lotul de inoculat sa nu depaseasca 10 °C.
In caz contrar, levurile selectionate trebuie aclimatizate, astfel: din lotul de inoculat se adauga in maia pana cand temperatura acesteia scade cu 10°C, apoi se lasa in repaus 5 minute.
Daca diferenta de temperatura masurata este din nou mai mare de 10°C operatiunea de aclimatizare se mai repeta odata. La inoculare este recomandat ca temperatura lotului de fermentat sa fie mai mare de 10 °C.
La fermentarea vinurilor roze este recomandata utilizarea de GO-FERM/GO-FERM PROTECT la rehidratarea drojdiilor.
Stocare si ambalare:
Ambalaj vidat de 0,5 kg.
A se pastra in locuri uscate si racoroase, la temperaturi cuprinse intre 5-15°C. In astfel de conditii produsul isi pastreaza activitatea 48 de luni de la data fabricatiei. Ambalajele desfacute trebuie folosite cat mai repede.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!