Uvaferm CM
Uvaferm CM ,cunoscuta si sub numele de “Montrachet-Davis 522” este o susa de Saccharomyces cerevisiae selectata in Montrachet, Franta.
Uvaferm CM a fost prima drojdie liofilizata comercializata la nivel mondial,actualmente foarte raspandita si cu rezultate foarte bune la fermentarea vinurilor si decocturilor de fructe.
Initiaza fermentatia alcoolica foarte rapid. Fermentatia este continua si energica, fara rest de zahar. Vinurile fermentate cu Uvaferm CM prezinta arome intense, cele rosii sunt condimentate, pline si bogate in tanini.
In Franta este frecvent utilizata la fermentarea vinurilor rosii in Bordeaux si Burgundia. Vinurile albe fermentate cu Uvaferm CM sunt fructoase si usoare. Este compatibila cu bacteriile malolactice UVAFERM.
Toleranta la alcool: sustinuta de concentratia necesara de activatori CM este capabila sa fermenteze pana la 16-17 v/v% ( 1 v/v% alcool se obtine din 16,8 g/l zaharuri).
Productia de SO2 este minima: aprox. 25 mg/l. Productia compusilor care formeaza legaturi cu SO2 (de ex. aldehida acetica) este foarte mica.
Temperatura de fermentatie: intervalul optim este intre 15 si 30 °C, dar este capabila sa fermenteze si la 10 °C.
Dozare:
- 20-30 g/hl – musturi albe
- 20-30 g/100kg – mustuiala din struguri rosii
- 20-30 g/100kg – decocturi de fructe
Dozare in must, Decoct: DUPA REHIDRATARE.
Pentru a ajunge la activitatea optima levurile selectionate liofilizate trebuie dizolvate in apa fara clor in raport de 1:10 (adica 1 kg drojdie selectionata in aprox. 10 litri de apa) la temperatura de 35-40 °C (max. 40 °C) amestecand bine.
Dupa 15 minute de repaus maiaua poate fi inoculata in must sau decoct omogenizand foarte bine. La inoculare este foarte important ca, diferenta de temperatura dintre maia si lotul de inoculat sa nu depaseasca 10 °C.
In caz contrar, levurile selectionate trebuie aclimatizate, astfel: din lotul de inoculat se adauga in maia pana cand temperatura acesteia scade cu 10°C, apoi se lasa in repaus 5 minute.
Daca diferenta de temperatura masurata este din nou mai mare de 10°C operatiunea de aclimatizare se mai repeta odata. La inoculare este recomandat ca temperatura lotului de fermentat sa fie mai mare de 10 °C.
Stocare si ambalare:
Pliculet de 20g, ambalaj vidat de 0,5kg.
A se pastra in spatii racoroase si uscate, la temperaturi cuprinse intre 5-15°C. In conditii normale de stocare isi pastreaza activitatea 48 de luni de la data fabricatiei. Produsele desfacute trebuie utilizate cat mai rapid!
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!