Uvaferm SC
Uvaferm SC este o drojdie selectionata uscata izolata din Franta, zona Cognac.
Prezinta un spectru aromatic foarte bogat, produce o cantitate mare de esteri si cantitati mici de alcooli cu numar mare de atomi de carbon. Este recomandata pentru soiurile Pinot gris, Chardonnay, etc.
Caracteristici:
Saccharomyces cerevisiae.
Activitate killer.
Intervalul de temperatura de fermentatie: 10-32 °C, intervalul optim: 16-20 °C.
Faza prefermentativa scurta, fermentatie rapida si totala a zaharurilor.
Toleranta la alcool: 14 v/vo/o.
Capacitate de spumare redusa, nu are activitate pectolitica.
Produce foarte putin SO2.
Produce o cantitate mai mare de esteri comparativ cu drojdiile obisnuite, in special acetat de izoamil(aroma de banana), acetat de hexil ( aroma specifica de pere) si 2-fenil-etil-acetat ( aroma specifica trandafirilor).
Dozare Uvaferm SC:
20-30 g/hl sau 100 kg.
DOZARE IN MUST, DECOCT: DUPA REHIDRATARE. Pentru a ajunge la activitatea optima levurile selectionate liofilizate trebuie dizolvate in apa fara clor in raport de 1:10 (adica 1 kg drojdie selectionata in aprox. 10 litri de apa) la temperatura de 35-40 °C (max. 40 °C) amestecand bine. Dupa 15 minute de repaus maiaua poate fi inoculata in must sau decoct omogenizand foarte bine. La inoculare este foarte important ca, diferenta de temperatura dintre maia si lotul de inoculat sa nu depaseasca 10 °C. In caz contrar, levurile selectionate trebuie aclimatizate, astfel: din lotul de inoculat se adauga in maia pana cand temperatura acesteia scade cu 10°C, apoi se lasa in repaus 5 minute. Daca diferenta de temperatura masurata este din nou mai mare de 10°C operatiunea de aclimatizare se mai repeta odata. La inoculare este recomandat ca temperatura lotului de fermentat sa fie mai mare de 10 °C. La fermentarea vinurilor roze este recomandata utilizarea de GO-FERM/GO-FERM PROTECT la rehidratarea drojdiilor.
Ambalare:
Pungi vidate de 0,5 kg.
Stocare:
A se pastra in locuri uscate si racoroase, la temperaturi cuprinse intre 5-15°C. In astfel de conditii produsul isi pastreaza activitatea 48 de luni de la data fabricatiei. Ambalajele desfacute trebuie folosite cat mai repede.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!