Uvaferm SLO
Uvaferm SLO – drojdie selectionata Saccharomyces cerevisiae var. bayanus selectata in Slovenia ca rezultat al colaborarii dintre Politehnica din Ljubljana si Lallemand. Uvaferm SLO a fost selectata pentru producerea de vinuri albe armonioase si fructate.
Caracteristici:
- Uvaferm SLO porneste rapid fermentatia alcoolica, populatia dominarapid microflora prezenta si fermenteaza constant
- drojdie activa si la temperaturi scazute, la 8 °C fermenteaza deja
- intervalul optim de temperatura este intre 15-34 °C
- nu produce spuma multa, nu produce hidrogen sulfurat
- toleranta la alcool: 16 v/v%, susa rezistenta la conditii de stres
- productie foarte redusa de acid acetic
- capacitate medie de productie a compusilor care leaga SO2
Procesul de autoliza dupa terminarea fermentatiei alcoolice este mai redus la Uvaferm SLO, motiv pentru care vinurile fermentate cu aceasta drojdie sunt proaspete si fructuoase, cu note curate.
Uvaferm SLO produce vinuri albe cu note de citrice, de pere si pepene. Temperatura de fermentatie ideala in cazul producerii acestui stil de vinuri albe este cuprinsa in intervalul 15-18°C, inocularea cu SLO se face cu doze de 25-30 g/hl.
Pentru o fermentatie completa si fara probleme este recomandata utilizarea de Uvavital ( activator complex) in doza de 3-4×10 g/hl.
Dozare:
Recomandat: in conditii normale 20 g/hl, in conditii dificile 30 g/hl.
Dozare in must, Decoct: DUPA REHIDRATARE.
Pentru a ajunge la activitatea optima levurile selectionate liofilizate trebuie dizolvate in apa fara clor in raport de 1:10 (adica 1 kg drojdie selectionata in aprox. 10 litri de apa) la temperatura de 35-40 °C (max. 40 °C) amestecand bine.
Dupa 15 minute de repaus maiaua poate fi inoculata in must sau decoct omogenizand foarte bine. La inoculare este foarte important ca, diferenta de temperatura dintre maia si lotul de inoculat sa nu depaseasca 10 °C.
In caz contrar, levurile selectionate trebuie aclimatizate, astfel: din lotul de inoculat se adauga in maia pana cand temperatura acesteia scade cu 10°C, apoi se lasa in repaus 5 minute.
Daca diferenta de temperatura masurata este din nou mai mare de 10°C operatiunea de aclimatizare se mai repeta odata. La inoculare este recomandat ca temperatura lotului de fermentat sa fie mai mare de 10 °C.
Stocare si ambalare:
Ambalaje vidate de 0,5kg.
A se pastra in locuri racoroase si uscate, la temperaturi cuprinse intre 5-15°C. In conditii normale de stocare produsul isi pastreaza activitatea 48 de luni de la data fabricatiei. Ambalajele desfacute trebuie folosite cat mai repede.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!