Uvaferm Uvavital
Uvaferm Uvavital este o combinație extrem de eficientă de nutrienți pentru drojdii folosit la fermentarea musturilor și decocturilor (borhoturilor). Uvaferm Uvavital previne blocarea fermentației alcoolice, îmbunătățește semnificativ calitatea produsului finit, ajută la repornirea fermentației în stagnare, previne producerea de hidrogen sulfurat în vinuri.
Avantajele Utilizarii Uvaferm Uvavital in Productia de Vin:
In cazul materiei prime fără carențe de nutrienți:
- Concentrația produșilor secundari de fermentație care determină legarea sulfului liber scade ( este nevoie de o doză mai mică de sulf la sulfitarea vinurilor)
- Arome mai complexe ( mai multe arome secundare de fermentație)
- Caracterul fructat al vinurilor este mai pronunțat ( concentrația acetat esterilor din vin crește)
- Vinuri mai pline, mai rotunde și mai armonioase
- Stabilizarea aromelor primare și a culorii ( efectul glucanilor și a mannoproteinelor)
- Aciditate volatilă mai scăzută ( cu 0,05-0,15 g/l )
Concentrația recomandată pentru recolte fără deficiențe de nutrienți pentru îmbunătățirea calității vinului: adăugare treptată, proporțional cu scăderea zaharurilor în fermentație 2x, 3x, 4×10 g / hl în mai multe etape. Creșterea dozei> obținerea de vinuri mai pline, mai rotunde
Conditii Speciale de Fermentare, Probleme de Fermentare: pentru fermentarea vinurilor cu un conținut ridicat de alcool, a vinurilor spumante, fermentare în condiții dificile, în caz de deficit nutrițional, reinocularea loturilor cu conținut ridicat de alcool și / sau fermentație la temperaturi scăzute, pentru a preveni producerea de hidrogen sulfurat în timpul fermentației.
Compozitia Uvaferm Uvavital:
Vitamine (tiamina, biotina, niacina, pantotenat de calciu, acid folic, etc.), aminoacizi (și arginina), peptide, polipeptide, proteine, azot ionic, oligoelemente, steroli, acizi grași nesaturați, fixatori ai oxigenului, pereti celulari de drojdie inactivă ( legarea de toxine, intensificarea gustului).
Dozare in Must, Borhot, Vin:
10 – 20 g/hl direct înainte de inocularea cu drojdii. Se dizolvă într-o porție din borhot sau mustul care trebuie tratat și se amestecă bine cu lotul. După Uvaferm Uvavital, se amestecă și drojdia în lot. Dacă în timpul fermentării apare un miros necorespunzător în lotul de fermentare, vezi instrucțiunile de la punctul I. Adăugați 10 g / hl de UVAVITAL la consumul de 1/3 din zahăr. În faza post-fermentare (între 20 și 50 g / l conținut de zahăr) se adaugă din nou 10 g / hl din Uvaferm Uvavital.
AMBALARE:
- plicuri de 20g
- punga de 1kg
DEPOZITARE:
A se păstra într-un loc uscat, rece. Termen de valabilitate: 48 luni.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!