Descriere produs: VinoStab
VinoStab este o carboximetilceluloză sodică (CMC) premium special selectată, concepută pentru prevenirea pe termen lung a precipitării cristalelor de tartru (bitartrat de potasiu) în vinurile albe și roze. Producția VinoStab este supusă unui grad optim de polimerizare și substituție a carboximetilcelulozei. Acest lucru optimizează caracteristicile de filtrare ale vinurilor tratate, obținând simultan cel mai bun efect de stabilizare.
Tratarea vinului cu VinoStab suprimă cristalizarea și precipitarea tartrului pe termen lung. VinoStab previne creșterea nucleelor submicroscopice ale cristalelor de tartrat prin efectul său de protecție coloidală. Eficacitatea stabilizatoare a VinoStab depinde de gradul de suprasaturare al vinurilor tratate. La temperaturi de saturație > 20°C, efectul stabilizator poate fi insuficient atunci când vinul este expus ulterior la frig extrem. Este important de menționat că VinoStab nu are efect asupra precipitării tartratului de calciu.
Compoziție
Soluție apoasă de carboximetilceluloză (E466), stabilizată cu acid citric (E330) și bisulfit de potasiu (E228, SO2 max. 3 g/L).
Caracteristici tehnice
- Conținut de materie solidă: 4,9 – 5,8%
- pH: 4,0 – 4,8
- SO2 total: 2250 – 3000 mg/l
- Densitate aproximativă: 1,05 g/l
- Aspect: Lichid vâscos transparent
- Miros: Ușor de SO2
Utilizare
Se recomandă tratarea vinurilor care au fost în prealabil supuse unui tratament adecvat cu bentonită și au fost supuse unei îndepărtări complete a proteinelor, deoarece chiar și cantități neglijabile de proteină pot provoca reacții de tulburare.
VinoStab trebuie utilizat cu 3-4 zile înainte de îmbuteliere pentru a evita probleme de filtrare.
Dozare VinoStab
Dozarea recomandată este între 75-130 mL/100L vin, în funcție de gradul de suprasaturare:
Temperatura de saturație (Tsat în °C) |
Proces mini contact (Δ μS) |
Dozaj recomandat de VinoStab (mL/100 L) |
Notă |
---|---|---|---|
< 18 | < 100 | 75 | |
18 – 20 | 100 – 150 | 100 | |
> 20 | 150 – 200 | 130 | Test de stabilitate după utilizarea VinoStab și procesul mini contact (valoare țintă: Δ μS < 20) |
Doza maximă de tratament permisă în UE este de 400 mL VinoStab/100L.
Depozitare
A se păstra într-un loc răcoros. Ambalajele deschise trebuie să fie imediat închise ermetic și utilizate cât mai curând posibil.
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!