VinProtect
VinProtect este un produs special compus din 50% metabisulfit de potasiu, vitamina C (L(+) acid ascorbic)si tanin enologic. Are un puternic rol antioxidant si antiseptic. VinProtect are rol protector fata de aromele primare ale strugurilor in timpul procesului de vinificatie primara, utilizarea lui fiind un element strategic in producerea vinurilor cu un continut mai scazut de sulf.
Metabisulfitul de potasiu si vitamina C au un rol dovedit antioxidant si antiseptic, efect intensificat prin adaugarea de tanin vegetal de puritate ridicata ale carui particule se dizolva rapid in must sau mustuiala.
VinProtect asigura o protectie efectiva impotriva oxidarii compusilor aromatici, acestia fiind stabilizati foarte devreme in faza de must sau mustuiala, sau mai tarziu, in vin. Aparitia unor defecte de fermentatie, cum ar fi o
valoare mai ridicata a aciditatii volatile este redusa datorita efectului antiseptic al metabisulfitului de potasiu.
Produsul este conform Regulamntului UE nr. 934/2019. Utilizatorii trebuie sa verifice concordanta cu reglementarile interne in vigoare. Produs testat in laborator din punct de vedere al calitatii si puritatii.
Dozare si utilizare VinProtect
Mustuiala/must fara probleme – 10 g/100 L (kg) corespund unei concentratii de SO2 de aprox. 25 mg/L
Mustuiala/must afectat – 20 g/100 L (kg) corespund unei concentratii de SO2 de aprox. 50 mg/L
Vin – 20 g/100 L (kg) corespund unei concentratii de SO2 de aprox. 50 mg/L
Conform reglementarilor in vigoare (EU/German Wine Act) doza maxima permisa este de 50 g/100 L must. Efectul sulfitilor depinde de valorile pH-ului si de temperatura strugurilor/vinului.
1. Mustuiala: VinProtect se disperseaza peste strugurii desciorchinati sau gradual in timpul desciorchinarii/zdrobirii. In functie de starea de sanatate a strugurilor este recomandata o doza de 10 ‐ 20 g/100 kg mustuiala.
2. Must: VinProtect poate fi adaugat direct in must, daca nu a fost utilizat pe mustuiala. VinProtect se dizolva intr-o cantitate mica de must apoi este amestecat cu grija in mustul de tratat.
3. Vin: Cand este utilizat in vin VinProtect se dizolva intr-o cantitate mica de vin apoi se adauga in vin omogenizand foarte delicat.
Trebuie avute in vedere reglementarile legale referitoare la concentratia sulfului total din vin! Concentratia maxima permisa de acid ascorbic in vin este de 250 mg/L.
Stocare:
A se pastra in locuri racoroase si uscate, ferite de mirosuri si lumina. Ambalajele deschise si nefolosite trebuie inchise imediat. A nu se lasa la indemana copiilor!
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!