Vitamon A
Produsele din gama Vitamon asigura o fermentatie alcoolica dinamica. Compenseaza diferitele carente care pot aparea in must si ajuta metabolismul levurilor contribuind la formarea aromelor din vinuri.
Produse permise conform Regulamentului no. 934/2019. Utilizatorii trebuie sa verifice concordanta cu reglementarile interne. Produse verificate in laborator din punct de vedere al compozitiei si puritatii.
Compozitie:
- Vitamon A: Fosfat de diamoniu pur, pulbere
Actiune:
- sursa de azot asimilabil pentru levuri
- ajuta la inmultirea levurilor
- ajuta la producerea aromelor
Avantaje:
- pornirea rapida a fermentatiei alcoolice
- sustinerea inmultirii levurilor
- sustinerea fermentatiei alcoolice si producerea de arome
- sustinerea unei fermentatii alcoolice complete
- reducerea formarii de hidrogen sulfurat
- reducerea productiei de SO2 de catre levuri
Dozare:
In functie de valorile de azot asimilabil (YAN) din struguri si modul de vinificatie.
Doza recomandata:
- 50-60 g/100L
Doza maxima legala (UE):
- 100 g/100L
Azotul asimilabil (YAN) creste cu 21 mg/L pt. o doza de 10 g/hL Vitamon A.
Recomandari:
- Dozarea fractionata in 2-3 etape ajuta metabolismul levurilor, producerea aromelor si a esterilor.
- In cazul strugurilor mucegaiti sau oprirea fermentatiei alcoolice se recomanda utilizarea de nutrienti complecsi.
Atentie! Nu adaugati in lichidul de rehidratare al levurilor nutrienti cu un continut mare in azot!
Utilizare: Dizolvati produsele din gama Vitamon® in must sau apa si adaugati-le in mustul in fermentatie.
Particularitati: Contin agenti neutri de anticoagulare care asigura o mai buna pastrare.
Stocare:
A se pastra in locuri uscate, ferite de lumina. Ambalajele deschise si nefolosite trebuie inchise bine si utilizate cat mai repede posibil.
Nu sunt acceptate reclamatiile calitative in cazul stocarii improprii a produsului!
Dacă aveți nevoie de mai multe informații specialiștii noștri vă stau la dispoziție, trimiteți un mesaj de pe pagina de contact și vă sunăm noi!